Pieczona Tilapia z salsą pomidorowo-Kaparową
Pieczona Tilapia z salsą pomidorowo-Kaparową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pasty anchois, filety z tilapii, kapary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Podobne przepisy to Pieczona Tilapia Z Sosem Pomidorowo-Kaparowym, Tilapia pieczona z salsą brzoskwiniową Chipotle, oraz Salsa Pomidorowo-Kaparowa.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w średniej misce i wymieszaj 1 1/2 łyżeczki oleju, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu.
Rybę posmarować pozostałą 1 łyżką oleju, posypać pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu. Ułóż rybę w jednej warstwie na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania. Broil 4 minuty lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.