Pieczona Salsa Verde
Pieczona Salsa Verde może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 22 kalorie. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól, czosnek, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde), oraz Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na blasze ułożyć warzywa, pokroić boki pomidorów i cebuli. Piecz przez 20 minut.
Usuń czosnek i wszelkie warzywa, które są brązowe, i włączyć piekarnik na broil. Broil aż warzywa stają się rumiane na górze, ale nie palić. Uważnie obserwuj i usuń poszczególne warzywa, zanim się spalą. Gdy wszystkie są rumiane, włóż je do robota kuchennego i pulsuj, aby posiekać.
Dodać sól i sok z limonki i proces, aż dobrze wymieszane.
Podawać z chipsami tortilla lub na enchiladas lub burritos.