Pieczona polędwiczka wieprzowa z kumkwatem-Marmolada Jalapeño

Pieczona polędwiczka wieprzowa z kumkwatem-Marmolada Jalapeño
Pieczona polędwiczka wieprzowa z kumkwatem-Marmolada Jalapeño to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 32G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz morele, szalotki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby spożywać kumkwaty, możesz podążać tym daniem głównym z Mus z ciemnej czekolady z kumkwatem cukrowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica wołowa z papryką z marmoladą Kumkwatową, Polędwiczki Wieprzowe Marmolada, oraz Polędwiczki Wieprzowe Marmolada dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używając włączania / wyłączania, drobno posiekaj kumkwaty w procesorze (nie puree).
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
2
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj szalotki, jabłko i 1 łyżkę jalapeño. Gotować, aż szalotki będą miękkie, często mieszając, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
Dodać pokrojone kumkwaty, morele, 3/4 szklanki wody, cukier i 3/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
KumkwatKumkwat
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
5
Marmoladę przełożyć do małej miseczki. Wymieszać pozostałe 2 łyżki jalapeño. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Ochłodzić, przykryć i schłodzić. Przepłukać przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
9
Dodać wieprzowinę na patelni; brązowy ze wszystkich stron, o 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przenieść patelnię do piekarnika; pieczona wieprzowina, aż termometr włożony do centrum rejestry 63°, O 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
13
Podawać z ciepłą marmoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Vinan Alicia Las Compuertas Malbec z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Vina Alicia Las Compuertas Malbec
Vina Alicia Las Compuertas Malbec
Intensywna czerwień z fioletowymi pasemkami. Niesamowite połączenie intensywności i precyzji. Ujawnia dojrzały owoc i słodki charakter jeżyny, śliwki i czerwonych owoców Marmolady. Dopełnia eleganckie nuty pieprzu, zatoki i cynamonu. Intensywne czarne owoce, duża amplituda i wyraźna suchość. Wyróżnia się delikatnymi Dojrzałymi i jedwabistymi taninami i zapewnia eleganckie i złożone odczucia w ustach. Starzenie się zwiększy złożoność wina.Idealny do sparowania z tłustym mięsem, mięsem dziczyzny, pikantnymi, wolno gotowanymi lub grillowanymi potrawami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn