Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina

Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej gęsi z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 10,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 112g białka, 231g tłuszczu, oraz w sumie 2632 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz seler, Gęś oneâ, łodyga selera i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym, Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym, oraz Brandied-Śliwka Clafouti dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj Gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
2
Wyciągnij podroby z jamy. Schłodzić wątróbkę do użycia w farszu i odstawić Pozostałe podroby na bulion. Oderwij wszelkie luźne osady tłuszczu z wnętrza otworów wnękowych. Za pomocą noża odetnij i zarezerwuj dwie długie skrajne części każdego skrzydła, pozostawiając tylko sekcję najbliższą piersi. Następnie nożem do parkowania nakłuj dziury w skórze wokół ud, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Na koniec Gęś obficie przyprawiamy do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Ustawić na stojaku na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Gęś CałaGęś Cała
WątrobaWątroba
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Zrobić bulion i zacząć farsz
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
4
Za pomocą tasaka posiekaj szyję i skrzydła na 4-calowe sekcje. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
CleaverCleaver
5
Rozgrzać olej w garnku zupy 5-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodaj szyję, skrzydła i podroby (z wyjątkiem wątroby). Gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
7
Dodać cebulę, marchew, seler, tymianek i liść laurowy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
8
Dodać 1 litr wody i niewielką szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować delikatnie przez 2 godziny. Odcedzić, odrzucając ciała stałe i schłodzić do temperatury pokojowej przed schłodzeniem. Powinieneś mieć 1-1/3 do 1-3 / 4 szklanek bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Połączyć suszone śliwki i brandy do farszu w małej misce, przykryć, i strome na noc. Kostki chleba układamy na blasze do pieczenia i odstawiamy, odsłonięte, do wyschnięcia na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Steam The goose
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
11
Umieść bok piersi gęsi na stojaku w kształcie litery V w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia o bokach co najmniej 3 cali. Ustaw patelnię na górze pieca nad największym palnikiem i dodaj około 1 cala wody. Przykryj szczelnie patelnię folią o dużej wytrzymałości (lub kopulastą pokrywą, jeśli używasz krytej palarni). Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ciepło tak woda po prostu simmers. Gęś na parze przez 40 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj płyn, aby upewnić się, że nie odparował i w razie potrzeby dodaj gorącą wodę. Wyłącz ogrzewanie i odkryj patelnię, uważając na parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Wyjmij gęś i stelaż z patelni i odstaw na 20 do 30 minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Zrobić farsz i upiec gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Gęś CałaGęś Cała
14
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzać piekarnik do 163°. łyżka 2 Tbs. wytopiony tłuszcz gęsi z płynu do gotowania na parze w patelni (zastrzegając resztę) i umieścić go na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Dodać wątróbkę gęsią i podsmażyć, obracając kilka razy, aż brązowieje i czuje sprężysty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka GęsiaWątróbka Gęsia
16
Przenieść do deski do krojenia do ostygnięcia. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać seler, cebula, czosnek, tymianek, i 1/2 tsp. każda sól i pieprz. Wymieszać, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Przełożyć warzywa do dużej miski. Wymieszać w kostkach chleba, namoczone śliwki, natkę pietruszki, skórkę pomarańczową i cytrynową oraz 1/2 łyżeczki. sól. Posiekaj wątrobę i dodaj ją do miski. Sprawdź Gęś pod kątem piór lub piór, które najczęściej znajdują się wokół nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
śliwkiśliwki
Gęś CałaGęś Cała
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
WątrobaWątroba
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
18
Usunąć wszelkie za pomocą silnej pincety lub szczypiec. Za pomocą dużej łyżki luźno wypełnij dużą jamę gęsi farszem. Jeśli jest jakieś resztki farszu, użyj go do wypełnienia mniejszej jamy szyi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Gęś CałaGęś Cała
19
Wlać płyn do gotowania na parze z patelni do czystego naczynia i pozostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. Gdy ciecz i tłuszcz są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, łyżka tłuszczu off, odstawić 2 Tbs. na sos, a resztę zachować do gotowania; wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
20
Zwróć stojak do pieczenia i gęś na patelnię do pieczenia. Piecz przez 1-1 / 2 godzin, a następnie obracaj patelnię, aby uzyskać równomierne gotowanie. Kontynuuj pieczenie, aż mięso na podudziach będzie bardzo miękkie po naciśnięciu, 1/2 do 1 godziny więcej. Można również sprawdzić, czy udo (w pobliżu stawu) wynosi od 79° do180, a farsz co najmniej165.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Gęś CałaGęś Cała
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
21
Wyjąć gęś z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
22
Ustaw gęś w miejscu wolnym od przeciągów, aby odpocząć przez 20 do 45 minut. Jeśli kuchnia jest chłodna, namiot ptaka luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
23
Zrobić sos
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
24
Wylać tłuszcz z patelni, uważając, aby zostawić za sobą wszystkie smaczne kapieli z patelni. Ustaw patelnię na średnim ogniu na największym palniku i dodaj wino, mieszając i skrobając drewnianą łyżką, aby poluzować wszystkie kapiele z patelni. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o około połowę, często mieszając, około 3 minut. Zawartość patelni do pieczenia zeskrobać na sitko ustawione nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
25
W średnim rondlu na średnim ogniu, podgrzać 2 Tbs. zarezerwowany gęsi tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
26
Ubić mąkę i kontynuować ubijanie przez około 1 minutę. Powoli ubijaj płyn z patelni, a następnie ubijaj bulion. Dusić, ubijając często, aż zgęstnieje i pełne smaku, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
27
Ubij galaretkę, aż się rozpuści. Doprawić do smaku solą i pieprzem, i zachować ciepło podczas rzeźbienia gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Gęś CałaGęś Cała
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
28
Gęś i farsz podawać z sosem z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Gęś CałaGęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
29
Propozycje Drinków
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
30
Do picia: spróbuj Juan Gil Monastrell 2006 ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
MourvedreMourvedre
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
31
z Jumilla w Hiszpanii. Jego pikantny i pikantny, z głębokimi warstwami cassis i długim finiszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme De CassisCreme De Cassis
1
Kalorie
1
940, tłuszcz
2
59, Kalorie Tłuszczowe
1
530, Tłuszcze Nasycone
2
18, białko
3
68, Tłuszcz Jednonienasycony
4
27, węglowodany
5
780, Cholesterol
6
235, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
28, Tłuszcz Wielonienasycony
2
7, sód
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia88
Magazyn