Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej gęsi z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 10,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 112g białka, 231g tłuszczu, oraz w sumie 2632 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz seler, Gęś oneâ, łodyga selera i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym, Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym, oraz Brandied-Śliwka Clafouti dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotuj Gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
2
Wyciągnij podroby z jamy. Schłodzić wątróbkę do użycia w farszu i odstawić Pozostałe podroby na bulion. Oderwij wszelkie luźne osady tłuszczu z wnętrza otworów wnękowych. Za pomocą noża odetnij i zarezerwuj dwie długie skrajne części każdego skrzydła, pozostawiając tylko sekcję najbliższą piersi. Następnie nożem do parkowania nakłuj dziury w skórze wokół ud, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Na koniec Gęś obficie przyprawiamy do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Ustawić na stojaku na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodaj szyję, skrzydła i podroby (z wyjątkiem wątroby). Gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątroba
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
7
Dodać cebulę, marchew, seler, tymianek i liść laurowy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku
8
Dodać 1 litr wody i niewielką szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować delikatnie przez 2 godziny. Odcedzić, odrzucając ciała stałe i schłodzić do temperatury pokojowej przed schłodzeniem. Powinieneś mieć 1-1/3 do 1-3 / 4 szklanek bulionu.
Połączyć suszone śliwki i brandy do farszu w małej misce, przykryć, i strome na noc. Kostki chleba układamy na blasze do pieczenia i odstawiamy, odsłonięte, do wyschnięcia na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Umieść bok piersi gęsi na stojaku w kształcie litery V w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia o bokach co najmniej 3 cali. Ustaw patelnię na górze pieca nad największym palnikiem i dodaj około 1 cala wody. Przykryj szczelnie patelnię folią o dużej wytrzymałości (lub kopulastą pokrywą, jeśli używasz krytej palarni). Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ciepło tak woda po prostu simmers. Gęś na parze przez 40 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj płyn, aby upewnić się, że nie odparował i w razie potrzeby dodaj gorącą wodę. Wyłącz ogrzewanie i odkryj patelnię, uważając na parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Wyjmij gęś i stelaż z patelni i odstaw na 20 do 30 minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Zrobić farsz i upiec gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Gęś Cała
14
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzać piekarnik do 163°. łyżka 2 Tbs. wytopiony tłuszcz gęsi z płynu do gotowania na parze w patelni (zastrzegając resztę) i umieścić go na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać wątróbkę gęsią i podsmażyć, obracając kilka razy, aż brązowieje i czuje sprężysty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka Gęsia
16
Przenieść do deski do krojenia do ostygnięcia. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać seler, cebula, czosnek, tymianek, i 1/2 tsp. każda sól i pieprz. Wymieszać, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Przełożyć warzywa do dużej miski. Wymieszać w kostkach chleba, namoczone śliwki, natkę pietruszki, skórkę pomarańczową i cytrynową oraz 1/2 łyżeczki. sól. Posiekaj wątrobę i dodaj ją do miski. Sprawdź Gęś pod kątem piór lub piór, które najczęściej znajdują się wokół nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
śliwki
Gęś Cała
Skórki Z Cytryny
Wątroba
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
18
Usunąć wszelkie za pomocą silnej pincety lub szczypiec. Za pomocą dużej łyżki luźno wypełnij dużą jamę gęsi farszem. Jeśli jest jakieś resztki farszu, użyj go do wypełnienia mniejszej jamy szyi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Gęś Cała
19
Wlać płyn do gotowania na parze z patelni do czystego naczynia i pozostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. Gdy ciecz i tłuszcz są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, łyżka tłuszczu off, odstawić 2 Tbs. na sos, a resztę zachować do gotowania; wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
20
Zwróć stojak do pieczenia i gęś na patelnię do pieczenia. Piecz przez 1-1 / 2 godzin, a następnie obracaj patelnię, aby uzyskać równomierne gotowanie. Kontynuuj pieczenie, aż mięso na podudziach będzie bardzo miękkie po naciśnięciu, 1/2 do 1 godziny więcej. Można również sprawdzić, czy udo (w pobliżu stawu) wynosi od 79° do180, a farsz co najmniej165.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Ustaw gęś w miejscu wolnym od przeciągów, aby odpocząć przez 20 do 45 minut. Jeśli kuchnia jest chłodna, namiot ptaka luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
23
Zrobić sos
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
24
Wylać tłuszcz z patelni, uważając, aby zostawić za sobą wszystkie smaczne kapieli z patelni. Ustaw patelnię na średnim ogniu na największym palniku i dodaj wino, mieszając i skrobając drewnianą łyżką, aby poluzować wszystkie kapiele z patelni. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o około połowę, często mieszając, około 3 minut. Zawartość patelni do pieczenia zeskrobać na sitko ustawione nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
W średnim rondlu na średnim ogniu, podgrzać 2 Tbs. zarezerwowany gęsi tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
26
Ubić mąkę i kontynuować ubijanie przez około 1 minutę. Powoli ubijaj płyn z patelni, a następnie ubijaj bulion. Dusić, ubijając często, aż zgęstnieje i pełne smaku, o 5 protokół.