Pieczona gęś kanadyjska z pieczarkami-SOS portowy
Pieczona gęś kanadyjska z sosem Grzybowo-portowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 8,54 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2051 kalorii, 90g białka, oraz 182g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, szalotkę, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Klasyczna pieczona gęś z sosem jabłkowym, Pieczony indyk z sosem portowym, oraz Pieczone żeberko wołowe z Porto i sosem Stilton.
Instrukcje
Jamę gęsi posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Studzimy luźno cebulę, paprykę i gałązki pietruszki. Związać nogi razem ze sznurkiem.
Kłaść Gęś, od strony piersi do góry, na stelażu patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Odstawić na 10 minut. Odrzuć skórę, cebulę, paprykę i gałązki pietruszki. Rezerwa 1 łyżka tłuszczu gęsi z patelni.
Ciepło zarezerwowany tłuszcz gęsi w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i grzyby; smażyć 5 minut.
Dodać bulion z kurczaka i port; gotować przez 6 minut lub aż płyn prawie odparuje.
Mąkę, mleko, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu połączyć w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodać mieszaninę mleka na patelni; gotować 2 protokół lub aż gruby.