Pieczona dynia Żołędziowa i zacier czosnkowy

Pieczona dynia Żołędziowa i zacier czosnkowy
Pieczona dynia Żołędziowa i zacier czosnkowy zajmują około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 14g tłuszczu i w sumie 207 kalorii. Za 73 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Wystarczy mieszanka pora, masła, soli i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. 335 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 44%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczona dynia Żołędziowa i zacier czosnkowy, Dynia Żołędziowa I Pieczony Strudel Czosnkowy, oraz Dynia Żołędziowa Z Pieczonym Kremem Czosnkowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść dynię, ścięte boki w dół, w szklanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i wlej tyle wody do blachy do pieczenia, aby napełnić ją do połowy boków (pomoże to ugotować dynię na parze, aby nie wyschła, co ułatwi zacieranie miąższu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść owinięty folią czosnek bezpośrednio na ruszcie piekarnika. Piecz czosnek i dynię do miękkości, około 1 godziny. Lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
6
Rozpuść 1 łyżkę masła na ciężkiej, małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pory i jabłko i smaż, aż będą chrupiące, około 6 minut. Dopraw solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
PorPor
SólSól
8
Zgarnij schłodzony miąższ dyni Żołędziowej do dużej miski. Za pomocą tłuczka do ziemniaków zetrzyj miąższ na gładką masę. Rozpakuj czosnek i wyciśnij upieczony miąższ czosnku do puree z dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
Acorn SquashAcorn Squash
CzosnekCzosnek
ZiemniakZiemniak
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj pozostałe 6 łyżek masła i zacieru. Dodaj tymianek i dopraw solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
TymianekTymianek
SólSól
10
Umieść zacier w misce do serwowania i posyp jabłkiem i porem podsmaż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn