Pieczona dynia Żołędziowa i zacier czosnkowy
Pieczona dynia Żołędziowa i zacier czosnkowy zajmują około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 14g tłuszczu i w sumie 207 kalorii. Za 73 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Wystarczy mieszanka pora, masła, soli i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. 335 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 44%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczona dynia Żołędziowa i zacier czosnkowy, Dynia Żołędziowa I Pieczony Strudel Czosnkowy, oraz Dynia Żołędziowa Z Pieczonym Kremem Czosnkowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść dynię, ścięte boki w dół, w szklanym naczyniu do pieczenia.
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i wlej tyle wody do blachy do pieczenia, aby napełnić ją do połowy boków (pomoże to ugotować dynię na parze, aby nie wyschła, co ułatwi zacieranie miąższu).
Umieść owinięty folią czosnek bezpośrednio na ruszcie piekarnika. Piecz czosnek i dynię do miękkości, około 1 godziny. Lekko ostudzić.
Rozpuść 1 łyżkę masła na ciężkiej, małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pory i jabłko i smaż, aż będą chrupiące, około 6 minut. Dopraw solą do smaku.
Zgarnij schłodzony miąższ dyni Żołędziowej do dużej miski. Za pomocą tłuczka do ziemniaków zetrzyj miąższ na gładką masę. Rozpakuj czosnek i wyciśnij upieczony miąższ czosnku do puree z dyni.
Dodaj pozostałe 6 łyżek masła i zacieru. Dodaj tymianek i dopraw solą do smaku.
Umieść zacier w misce do serwowania i posyp jabłkiem i porem podsmaż.