Pieczona dynia i szparagi lasagne
Pieczona dynia i szparagowa Lasagna może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 510 kalorii, 18g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.42 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, liście tymianku, arkusze lasagne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać dynię, można śledzić to danie główne z Desery Dyniowe: Pumpkin Cream Puffs jako deser. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Boxing Day świąteczna pieczona dynia i ser Lasagne-Lasagna, Lasagna Szparagowa, oraz Lasagne Z Szynką Szparagową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wstępnie podgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Kawałki dyni wyłożyć na blachę i wymieszać z oliwą, czosnkiem, cebulą, połową szałwii i tymiankiem oraz gałką muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem, następnie pieczemy w piekarniku do miękkości i złocistości.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia (ale trzymaj piekarnik włączony). Wyrzucić czosnek i umieścić mieszaninę w misce.
Dodać szczypiorek i ricottę i wszystko razem rozgnieść.Tymczasem gotować arkusze lasagne w dużym garnku z osolonej wrzącej wody, aż tylko al dente.
Odcedzić i gotować pod bieżącą wodą. Lekko posmaruj arkusze olejem po obu stronach, aby nie sklejały się i połóż je na talerzu.Olej lub masło naczynie do pieczenia i wlać trochę śmietany do bazy.
Umieścić 2 arkusze lasagne na śmietanie.
Rozprowadzić część mieszanki dyni na wierzchu i rozsypać z kilkoma szparagami, następnie z pozostałą szałwią i grasicą, a następnie grana padano.
Dodaj więcej śmietany i lasagne arkuszy i kontynuować warstw. Top z ostatnich kawałków lasagne, Pozostałe dyni, asapargus, śmietany i grana padano. Rozetrzyj z pozostałym tymiankiem i naciśnij ostatnie liście szałwii na powierzchni.
Piec przez 30 do 40 minut, lub do złotego koloru. Odpoczynek przez 15 minut przed podaniem.