Pieczona beza z cytrusami, Ginem i granatem
Pieczona beza z cytrusami, Ginem i granatem wymaga ok. 6 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 266 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka 3 mandarynki, białka, sok pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Granat cytrusowa Sałatka Quinoa z żurawiną granat Vinaigrette, Cytrusowe Ciasto Bezowe, oraz Ciasto Bezowe Florida Citrus.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 F i wyłóż blachę do pieczenia z pergaminem.
W czystej szklanej misce użyj elektrycznego ręcznego ubijaka (lub, alternatywnie, elektrycznego miksera i przystawki do ubijania), aby ubić białka do "miękkich szczytów". (Upewnij się, że wszystkie naczynia i miska są bardzo czyste. Tłuste pozostałości na misce mogą znacznie hamować ten proces. Białka zaczną nabierać objętości, ale nadal wydają się nieco ustępować w teksturze.)
Ubij śmietanę z kamienia nazębnego, a następnie zacznij dodawać 1 szklankę cukru w małych krokach. Gdy cały cukier zostanie włączony, ubijaj, aż uformują się" sztywne szczyty". Tekstura białek powinna być jędrna i powinna wyglądać błyszcząco.
Użyj szpatułki, aby przenieść ubitą biel na tacę z arkuszami w formie koła, mniej więcej wielkości szerokości miseczki drobiazgowej.
Umieść blachę na środku piekarnika i upiec bezę, aż będzie jędrna i bardzo blada, jasnobrązowa. W tym momencie możesz wyłączyć piekarnik i pozostawić bezę w piekarniku, aż będziesz gotowy do podania deseru.
W średniej szklanej misce połącz sok grejpfrutowy, skórkę mandarynki, 1/4 szklanki cukru i gin.
Ubij, aby zmiksować, a następnie wymieszaj z częścią pomarańczową i mandarynkową. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut i do 2 godzin.
Wyjąć bezę z piekarnika i odstawić.
Umieścić mieszaninę cytrusów na dnie miseczki drobiazgów i wymieszać z pestkami granatu. Przykryć pokrywką bezową i podawać natychmiast.