Pieczeń Pomidorowa Z Pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj klopsiki z pomidorów. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 32G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sos spaghetti, jajka, mieloną wieprzowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Polpettone in umido con funghi (klopsik w sosie pomidorowo-grzybowym), Pieczarkowe Klopsy, oraz Pieczarkowe Klopsy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wymieszać wołowinę, wieprzowinę, 1 szklankę sosu spaghetti i suchą zupę wymieszać w misce.
Dodać bułkę tartą i jajka; wymieszać, aby włączyć. Podzielić mieszaninę mięsa między dwie patelnie bochenka.
Pozostałą szklankę sosu spaghetti i skondensowany krem z zupy grzybowej wymieszać w misce.
Pieczemy bochenki mięsne w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Na wierzch każdego bochenka wlać śmietanę z mieszanki zupy grzybowej i wrócić do piekarnika. Kontynuuj pieczenie bochenków, aż nie będzie już różowy w środku, o 30 minut więcej. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).