Pieczenie Chleba: Słodka Cynamonowa Pizza?
Pieczenie Chleba: Słodka Cynamonowa Pizza? może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis od Serious Eats ma 106 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, drożdże, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczenie Chleba: Cynamon Jabłko Słodkie Bułeczki, Pieczenie Chleba: Cynamonowe Węzły, oraz Pieczenie Chleba: Bułki Cynamonowe.
Instrukcje
W misce miksera stojaka, połączyć miód, wodę i drożdże. Odstawić do spienienia, około 10 minut.
Dodać mąkę chlebową i zagniatać hakiem do ciasta, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Dodaj mączkę migdałową, sól, ekstrakt migdałowy i dwie łyżki masła. Kontynuuj ugniatanie, aż do dobrego włączenia. Uformuj ciasto w kulkę, włóż z powrotem do miski i przykryj miskę folią. Odstawić do podwojenia wielkości, około godziny.
W międzyczasie połącz granulowany cukier, cynamon i pozostałe masło w małej misce.
Wymieszać, aż dobrze połączone. Mąka powierzchnię roboczą lekko. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Jeśli masz kamień do pieczenia, miej go w piekarniku podczas podgrzewania. W przeciwnym razie można upiec chleb na blasze do pieczenia.
Ciasto rozwałkować, krótko zagnieść i uformować w kulkę. Spłaszczyć piłkę do dysku, a następnie rozciągnąć lub toczyć dysk do około 9 cali średnicy.
Umieść dysk na kawałku pergaminu.
Przenieś go do blachy do pieczenia, jeśli będziesz używać jednego.
Rozłóż mieszaninę masła / cukru / cynamonu na cieście, nie do końca aż do krawędzi lub będzie kapać na krawędzi i zrobić bałagan-dlatego potrzebujesz pergaminu. Niektóre pewnie i tak będą kapać. Ciasto przykryć folią i odstawić na 30 minut.
Zdjąć folię i piec w temperaturze 350 stopni, aż dobrze rumiane, o 35 protokół.
Niech chleb ostygnie na stojaku.
Jeśli chcesz glazury cukru, jak również, umieścić cukier puder w małej misce.
Dodaj wodę, mleko lub śmietanę, trochę na raz, dobrze mieszając, aż mieszanina będzie gładka, gęsta i wylewana. W zależności od tego, jakiego płynu używasz, możesz potrzebować tak niewiele, jak łyżka stołowa lub dwie, więc dodawaj tylko trochę na raz, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję.
Skropić glazurę na chleb, pokroić w zależności od potrzeb i podawać.