Piec do kiełbas Rigatoni

Piec do kiełbas Rigatoni
Piec z kiełbasą Rigatoni zajmuje ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 826 kalorii, 32G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 586 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka wina, dojrzały cheddar, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 92%. Podobne przepisy to Ciasto Makaronowe Rigatoni, Pepperoni Rigatoni Bake, oraz Tandetny Wypiek Rigatoni.

Instrukcje

1
Kiełbaski rozetnij i usuń ze skórek, a następnie posiekaj na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
2
Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę i smażyć przez 5 minut, aż zmiękną i lekko rumiane. Kiełbaski wymieszać i smażyć do lekko zabarwionego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać marchewkę, następnie wymieszać z winem, wywar, pomidor czysty i doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, aż zgęstnieje. Smak i sezon. Odstawić.
5
Na patelnię włożyć masło, mąkę i mleko. Delikatnie podgrzać, ubijając, aż zgęstnieje i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać posypkę świeżo startej gałki muszkatołowej, doprawić, następnie dusić przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
7
Rozgrzej piekarnik do 190C / Gaz 5 / wentylator 170C. doprowadzić dużą patelnię osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj makaron, dobrze wymieszaj, a następnie gotuj, odsłonięte, przez 10-12 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
9
Zdjąć z ognia, wymieszać ze szpinakiem i, gdy tylko zwiędnie, dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
10
Przełóż połowę makaronu do płytkiego naczynia żaroodpornego, około 2,2 litra / 4 kufle i wyrównaj. Łyżką polać SOS kiełbasowy, następnie przykryć pozostałym makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
11
Polać białym sosem równomiernie na wierzchu i posypać cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
12
Piec przez 20-25 minut, aż złoty kolor będzie brązowy. Pozostawić na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn