Need a danie główne bezglutenowe? Jagnięcina Biryani może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 779 kalorii, 28g białka, oraz 41 g tłuszczu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wody, orzechy nerkowca, rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lamb biryani, Lamb Biryani, oraz Lamb Biryani dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
- W średniej misce jogurt połączyć z czosnkiem, cayenne, kminkiem, czarnym pieprzem i 1/2 łyżeczki soli. Wymieszaj jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
¼ łyżeczki Oregano
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
W dużym rondlu roztopić masło na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół. Wymieszać kardamon, kurkumę, goździki, cynamon, ryż, a pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli. Gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Jak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Kurkuma
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dodać mieszaninę jagnięciny na patelni. Wymieszać z wodą i rodzynkami. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i dusić, aż ryż i jagnięcina są prawie gotowe, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Odstawić, przykryte, aż ryż i jagnięcina są po prostu gotowe, o 5 minut. Wmieszaj orzechy nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Nerkowca
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Wariacja: inne orzechy, takie jak migdały lub pistacje, mogą łatwo stanąć na nerkowce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
( 23)
Orzechy Nerkowca
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
8
Zalecenie dotyczące wina: przyprawy tutaj natychmiast wskazują na zinfandel z Napa lub Sonoma, klasyczne przykłady, które są przebarwione na te same przyprawy. Całe ciało tych win będzie ładnie pasować do intensywności biryani.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest winnice Illahe i Winnica Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka, z podniebieniem mokry kamień, kwiat gruszy, kiwi i lucerny.