Picadillo Empañadas ze skórką z mąki kukurydzianej
Zrobić ciasto z mąki kukurydzianej
Instrukcje
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia, przykryte folią, w ciepłym miejscu na 1 1/2 godziny i dziurkować. (Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i przechowywać przykryte i schłodzone.
Niech ciasto wróci do temperatury pokojowej przed przejściem do receptury.)
Dodaj pastę pomidorową, pomidory z sokiem, rodzynki, oliwki, płatki czerwonej papryki, i sól i pieprz do smaku, gotować picadillo, mieszając od czasu do czasu, przez 10 do 15 minut, lub aż jest zagęszczony i większość płynu odparowuje, i niech ostygnie. (Picadillo może być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane przykryte i schłodzone.
Niech picadillo powrócić do temperatury pokojowej przed przystąpieniem do receptury.)
Ciasto podzielić na 12 sztuk. Pracując z 1 kawałkiem ciasta na raz i utrzymując pozostałe kawałki pokryte folią, na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala i 6-calowym okrągłym nożem pokrój każdy kawałek w okrągły. Umieść około 1/3 filiżanki picadillo na dole dwie trzecie każdej rundy i złóż rundy na pół, zamykając nadzienie. Uszczelnij krawędzie ciasta i zagniataj je dekoracyjnie.
Przenieść empanadas z łopatką do lekko naoliwionej blachy do pieczenia i piec je w środku rozgrzanego 232°. piekarnik na 10 do 15 minut, lub do momentu, gdy będą złote.
Przenieść empanadas do stojaka i niech ostygną.
Transfer the empanadas to a rack and let them cool.