Pianki W Kształcie Serca
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Pianki w kształcie serca może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 163 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier, sól, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasteczka W Kształcie Serca, Heart Shaped Pie Pops, oraz Pizza W Kształcie Serca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i cukier cukierniczy. Nasmaruj patelnię do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali, następnie odkurz mieszanką skrobi kukurydzianej, zachowując resztę.
Wlać 1/2 szklanki zimnej wody do miski; posypać żelatyną na wierzchu.
W średnim rondlu połącz cukier, syrop kukurydziany i sól. Doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zarejestruje 127° na termometrze cukierkowym, około 7 minut. Natychmiast wyjąć z ognia i, z mikserem elektrycznym działającym na średniej prędkości, wlać do miski z mieszaniną żelatyny.
Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina zwiększy się czterokrotnie w objętości, około 5 minut.
Dodaj wanilię, a następnie dodaj barwnik spożywczy, w razie potrzeby, kropla po kropli, aż prawoślaz jest pożądany odcień różu. Kontynuuj ubijanie przez 4 minuty dłużej, a następnie przenieś piankę na przygotowaną patelnię do pieczenia. Pracując szybko, Użyj silikonowej szpatułki lub długiej szpatułki przesuniętej, aby rozłożyć piankę przed ustawieniem. Przykryć patelnię folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Przesiewamy część pozostałej mieszanki skrobi kukurydzianej na blasze do pieczenia. Podnieś piankę z patelni w jednym arkuszu, umieszczając ją twarzą w dół na mieszance skrobi kukurydzianej z cukrem. Użyj lekko nasmarowanego foremki do ciastek w kształcie serca, aby wyciąć ptasie mleczko, odkurzając krawędzie serc, gdy idziesz z większą ilością pozostałej mieszanki skrobi kukurydzianej z cukrem, aby zapobiec ich przywieraniu. Pianki będą przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.