Piadina Romagnola (Włoski Chleb Płaski)
Piadina Romagnola (Włoski płaski chleb) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 21 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 49 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, białko, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 52%. Podobne przepisy to Pikantny Włoski Chleb Płaski, Piadina (Włoskie Kanapki Flatbread), oraz Włoski Flatbread (Piadina) z Fontinanem i Prosciutto.
Instrukcje
Wymieszać mleko, margarynę i jogurt razem w misce.
W dużej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i białko jaja.
Wlać mieszaninę mleka do mieszanki mąki i pracować mieszaninę razem z rękami, aż ciasto oddziela się od boków miski, dodając mąkę lub wodę w razie potrzeby, aby uzyskać odpowiednią konsystencję, która nie będzie lepka ani sucha. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię, podzielić na 12 kawałków i zwinąć w kulki.
Roll i rozciągnąć każdą piłkę do około 1/8-cala grubości i 8 cali średnicy.
Lekko olej żeliwną patelnię i umieścić na średnim ogniu. Gotować ciasto na gorącej patelni, aż zacznie się ustawiać, 1 do 2 protokół na stronę. Ciasto przebić widelcem 3 do 4 razy podczas gotowania. Owiń gotowe kawałki ręcznikiem, aż będą gotowe do podania.