Pełnoziarniste Penne z orzechami włoskimi, karmelizowaną cebulą i ricottą Salata
Pełnoziarniste Penne z orzechami włoskimi, karmelizowaną cebulą i ricottą Salata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 18g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.53 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cebuli, połówki orzecha włoskiego, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Podobne przepisy to Jarmuż I Ricotta Salata Pełnoziarnisty Penne, Penne z grillowaną cukinią, ricottą Salata i miętą, oraz Karmelizowana cebula, szpinak, pieczona czerwona papryka i Ricotta Salata Crostini.
Instrukcje
Na dużej patelni na dużym ogniu ugotuj cebulę w 3 łyżkach. oliwa z oliwek z cukrem i 2 łyżeczki. sól, często mieszając i obracając, aż cebula zacznie uwalniać soki i zmieni kolor na złoty, 10 do 13 minut. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmieni kolor karmelu i stanie się dość słodka, 35 do 40 minut więcej. Jeśli cebula zacznie przyklejać się do patelni lub char podczas gotowania, zmniejsz ogień.
Tymczasem, na małej patelni (nie nonstick) na średnim ogniu, grzać orzechy włoskie, często mieszając, aż pachnące i złociste, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Wlać orzechy włoskie do plastikowej torebki z zamkiem błyskawicznym i lekko zmiażdżyć wałkiem do ciasta. Odstawić.
Gdy cebula jest prawie gotowy, gotować makaron we wrzącej osolonej wodzie do miękkości do ukąszenia, 9 do 12 minut lub zgodnie z instrukcją opakowania.
Odcedzić makaron, rezerwując około 1/2 szklanki wody do gotowania.
Karmelizowaną cebulę wrzucić z makaronem, orzechami włoskimi, ricotta salata, pietruszką, wodą do gotowania, sokiem z cytryny, pieprzem i pozostałymi 2 łyżkami. oliwa z oliwek. Doprawić do smaku solą.