Pełnoziarniste Penne z orzechami włoskimi, karmelizowaną cebulą i ricottą Salata

Pełnoziarniste Penne z orzechami włoskimi, karmelizowaną cebulą i ricottą Salata
Pełnoziarniste Penne z orzechami włoskimi, karmelizowaną cebulą i ricottą Salata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 18g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.53 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cebuli, połówki orzecha włoskiego, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Podobne przepisy to Jarmuż I Ricotta Salata Pełnoziarnisty Penne, Penne z grillowaną cukinią, ricottą Salata i miętą, oraz Karmelizowana cebula, szpinak, pieczona czerwona papryka i Ricotta Salata Crostini.

Instrukcje

1
Na dużej patelni na dużym ogniu ugotuj cebulę w 3 łyżkach. oliwa z oliwek z cukrem i 2 łyżeczki. sól, często mieszając i obracając, aż cebula zacznie uwalniać soki i zmieni kolor na złoty, 10 do 13 minut. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmieni kolor karmelu i stanie się dość słodka, 35 do 40 minut więcej. Jeśli cebula zacznie przyklejać się do patelni lub char podczas gotowania, zmniejsz ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Tymczasem, na małej patelni (nie nonstick) na średnim ogniu, grzać orzechy włoskie, często mieszając, aż pachnące i złociste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
4
Wlać orzechy włoskie do plastikowej torebki z zamkiem błyskawicznym i lekko zmiażdżyć wałkiem do ciasta. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Gdy cebula jest prawie gotowy, gotować makaron we wrzącej osolonej wodzie do miękkości do ukąszenia, 9 do 12 minut lub zgodnie z instrukcją opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Odcedzić makaron, rezerwując około 1/2 szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Karmelizowaną cebulę wrzucić z makaronem, orzechami włoskimi, ricotta salata, pietruszką, wodą do gotowania, sokiem z cytryny, pieprzem i pozostałymi 2 łyżkami. oliwa z oliwek. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Ser Ricotta SalataSer Ricotta Salata
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia36
Magazyn