Pełna angielska Płyta degustacyjna
Pełna angielska Płyta degustacyjna zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Mieszanka rashers pancetta, oliwa z oliwek, gałązki tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to The Full Monty - F E B - Pełne Śniadanie Angielskie, Pełne Śniadanie Angielskie, oraz Pełne angielskie kebaby.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Ułożyć pancetta na blasze do pieczenia i ułożyć kolejną blachę do pieczenia na wierzchu. Gotować w piekarniku przez 15 minut, aż będzie chrupiący, a następnie wyjąć i osuszyć na papierze kuchennym.
Aby zrobić fondue pomidorowe, włóż pomidory do wrzącej wody, partiami, na 8 sekund, a następnie szybko przenieś do miski z lodowatą wodą. Obrać skórki, następnie ćwiartki i deser.
Pokroić kilka pomidorów w kwadraty 0,5 cm i zarezerwować na później.
Na średniej wielkości patelnię włożyć olej.
Dodać szalotki, czosnek i tymianek, i gotować przez 5 minut, aż miękki.
Dodać liście laurowe i pomidory czyste i gotować przez kilka minut więcej. Na koniec dodaj pomidory i gotuj wszystko przez 15 minut, aż lekko wyschną. Wyrzuć liście laurowe, następnie umieść mieszaninę pomidorów w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Przesiać, doprawić i ogrzać. Możesz to zrobić i schłodzić do dwóch dni wcześniej.
Dodać masło do patelni i podgrzewać do spienienia. Pieczywo smażyć na złoty kolor, wyjąć i osuszyć na papierze kuchennym.
Dodać grzyby do tej samej patelni i smażyć przez 2 minuty, aż zmiękną, dodając dodatkową gałkę masła, jeśli patelnia jest zbyt sucha.
Ostrożnie umieścić żółtka, po kolei, na patelni z gotującą się wodą. Gotować przez 1 min, następnie bardzo ostrożnie wyjąć i osuszyć na papierze kuchennym.
Aby ułożyć talerz, łyżkę fondue pomidorowego na każdym z 6 talerzy i rozsypać grzybami. Starannie ułożyć żółtko, następnie posypać grzankami i pomidorami. Zakończyć plasterkiem pancetty i doprawić.