Petit Gateau

Petit Gateau
Petit Gateau może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 1621 kalorii, 28g białka, oraz 91 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 32 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, sok z limonki, kakao w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Petit Fours, Le Petit Hibou, oraz Kołdra Petit Four dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić miętowe mojito czekoladowe: użyj 12 pierścieni, aby wyciąć 3-calowe koła w kakao genoise i umieść je na dnie każdej formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
MojitoMojito
Papier RyżowyPapier Ryżowy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2
W średnim rondlu umieścić brązowy cukier, wodę, miętę i przyprawy i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Niech mieszanina ostygnie i strome przez noc. Odcedzić i dodać rum i sok z limonki. Zarezerwuj połowę płynu do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
4
Posmaruj trochę syropu na każdym cieście. Wyłożyć łyżkę czekoladowego ganache na każde ciasto i nacisnąć okrągłe czekoladowe ciastko na ganache i wypełnić miętowym musem bawarskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5
Aby zrobić miętowy mus Bawarski: moczyć liście żelatyny w wodzie przez 5 minut, wycisnąć nadmiar wody i kuchenkę mikrofalową przez 1 minutę lub do rozpuszczenia żelatyny. Wymieszaj łyżkę śmietany anglaise, a następnie wymieszaj resztę. Złóż bitą śmietanę. Napełnić entremet pierścienie z musem i przechowywać w lodówce aż zestaw, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
6
Aby zakończyć ciasto roztopić 2 liście żelatyny i dodać do zarezerwowanego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
7
Umieść łyżkę na każdym torcie i udekoruj kawałkiem czekolady lub wiórkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
8
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
W misce wymieszać jajka i cukier. Na gotującej się wodzie ubijamy jajka trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Umieść ciepłe jajka w misce elektrycznego miksera i ubijaj wysoko, aż uformuje się wstążka. Masło i przesiane suche składniki wsypać do ubitych jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Wlać na wysmarowaną, wyłożoną pergaminem pół arkusza patelni i piec przez 15 do 20 minut. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Połącz glukozę i kakao w rondlu i mieszaj na małym ogniu, aż będzie gładka. Rozgrzać śmietanę i mieszać, aż śmietana się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Syrop GlukozowySyrop Glukozowy
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
13
Polać posiekaną czekoladą. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostawić do ostygnięcia.;
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
14
Masło ze śmietaną i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
15
Dodać wanilię i jajka do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
16
Dodać mąkę, sól, i kakao i wymieszać, aż tylko połączone i gładkie. Owinąć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
17
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
Rozwałkować i pokroić w pożądane kształty i piec przez 10 do 12 minut. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
19
Połącz mleko, śmietanę, waniliową fasolę i miętę w rondlu i ustaw na średnim ogniu, aby doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
20
Połącz żółtka i cukier tuż przed rozgrzaniem płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
21
Rozgrzać gorące mleko / śmietanę do żółtek i powrócić do pieca, aby gotować, aż zgęstnieje, a mieszanina pokrywa tył łyżki. Odcedzić i całkowicie schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej

Składniki

28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakiet Milk Dudspakiet Milk Duds11 łyżka suszonego oreganoroztopione masłoroztopione masło198opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1Batoniki toffi Heathstrąki kardamonu, rozgniatanestrąki kardamonu, rozgniatane14opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgePapier ryżowyPapier ryżowy57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgePapier ryżowyPapier ryżowy1Batoniki toffi Heathnasiona kolendry, rozgniatanenasiona kolendry, rozgniatane113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory słoneczne niepomidory słoneczne nie1ciasteczka imbirowe, podzieloneciasteczka imbirowe, podzielone3żółtka jajżółtka jaj2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)8Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)12świeże liście miętyświeże liście mięty2arkuszeżelatyna (1 łyżeczka sproszkowanej żelatyny)żelatyna (1 łyżeczka sproszkowanej żelatyny)3arkuszeżelatyna (1 1/2 łyżeczki sproszkowanej żelatyny)żelatyna (1 1/2 łyżeczki sproszkowanej żelatyny)14opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeglukozaglukoza4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciężka śmietana, bitaciężka śmietana, bita2Batoniki toffi Heathświeży sok z limonkiświeży sok z limonki113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeczekolada mleczna, posiekanaczekolada mleczna, posiekana22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuzmiażdżone liście miętyzmiażdżone liście mięty85opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemąka z ciastamąka z ciasta227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemąka z ciastamąka z ciasta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemiód cytrusowymiód cytrusowy1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych43opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej198opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej312opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1pasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowejpasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 32 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn