Pesto Bazyliowe
Pesto bazyliowe może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,64 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 6G białka, oraz 45g tłuszczu. Mieszanka liści bazylii, czosnku, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 125 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Jak zrobić rozjaśnione Pesto: a na kremowe Pesto z bazylii z awokado, Pesto Palmiers (basil Pesto Elephant Ears), oraz Pesto Bazyliowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połącz bazylię, czosnek i orzeszki pinii w robocie kuchennym i pulsuj, aż będą grubo posiekane.
Dodaj 1/2 szklanki oleju i przetwarzaj, aż w pełni się połączą i będą gładkie. Dopraw solą i pieprzem.
Jeśli używasz natychmiast, dodaj cały pozostały olej i pulsuj, aż będzie gładki.
Przełóż pesto do dużej miski i dodaj ser.
Jeśli zamarzniesz, przenieś do hermetycznego pojemnika i skrop pozostały olej na wierzchu. Zamrażać do 3 miesięcy. Rozmrozić i dodać ser.