Peruwiańska zupa z krewetek i kukurydzy jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 703 kalorie, 34g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz kapustę, wodę, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Kukurydziana Z Krewetek, Zupa z krewetek i kukurydzy, oraz Zupa z krewetek i kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodaj krewetki i 1 łyżeczka soli i gotować, często mieszając, aż krewetki są różowe i firmy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
(duża Tuba)
3
Wyjąć łyżką szczelinową. Gdy krewetki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, obrać je i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Dodaj cebulę, cayenne, papryka, kminek i kolejną łyżeczkę soli do garnka. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodaj Tabasco, Kabaczek, kapustę, ziemniaki, kukurydzę i wodę do garnka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Na 1 Ananasa
Sos Tabasco
Nóż Do Obierania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Wymieszaj obrane krewetki, pozostałą łyżeczkę soli i groch, jeśli używasz. Gotować, aż krewetki są po prostu podgrzewane przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
(duża Tuba)
7
Rekomendacja wina: polecamy wina Alzacji raz po raz, ponieważ są one tak wszechstronne, wzmacniając tak wiele rodzajów żywności. Tutaj pinot gris, orzechowy i bogaty, będzie miał ciało i smak, aby pięknie podkreślić zupę.
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.