Perliczka tagine może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 1017 kalorii, 49g białka, oraz 61 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sułtanki, śliwki, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 51 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Perliczka tagine z ciecierzycą, kabaczkiem i morelami, Perliczka z pieczonymi kasztanami, oraz Perliczki nadziewane truflami.
Instrukcje
1
Dzień przed gotowaniem umieść wszystkie składniki na chermoulę w blenderze i procesuj, aż będzie gładki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zalać ptaszka i zamarynować w lodówce na noc.
3
Następnego dnia piekarnik rozgrzać do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Zeskrobać marynatę chermoula z ptaka i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
5
Rozgrzej trochę oliwy z oliwek na dużej patelni i brązuj ptaka ze wszystkich stron na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Włożyć marchew, cebulę, owoce i zarezerwowaną chermoulę do tagine i umieścić perliczkę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Perliczki
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine Pot
7
Wlać około 400 ml wody na tyle, aby uzyskać 1 cm od górnej części bazy tagine. Przykryć i gotować w piekarniku przez około 45 minut, następnie zmniejszyć ogień do 180C / 160C wentylator / gaz 4 i gotować przez kolejne 45 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine Pot
Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Około 15 minut przed podaniem opłucz kuskus w zimnej wodzie i włóż do płytkiej miski. Doprawić solą i roztrzepać z masłem i sułtanatami.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Złote Rodzynki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Zalać 200 ml wrzącej wody. Przykryć i pozostawić na 10 minut lub aż ziarna będą pulchne i miękkie. Otworzyć tagine przy stole i wymieszać zakonserwowaną cytrynę i miętę do soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna Konserwowana
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej