Penne ze smażoną cukinią, słonecznymi Złotami i rukolą
Penne ze smażoną cukinią, słonecznymi Złotami i rukolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 616 kalorii. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sól koszerna i pieprz, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 81 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Penne Z Homarem, Kukurydzą, Cukinią I Rukolą, Farfalle z cukinią i sosem pomidorowym Sun Gold, oraz Smażone kwiaty cukinii z grillowanymi warzywami Panzanellan i sałatką z rukoli dziecięcej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek w 12-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać plasterki cukinii i wrzucić je do herbu w oleju. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie bardzo miękka i zacznie brązowieć, 15 do 20 minut. Mieszaj częściej na końcu, aby zapobiec przypaleniu cukinii.
W połowie gotowania cukinii, dodać penne do wrzącej wody. Gotować przez pięć minut, a następnie dodać rukolę. Gotować, aż makaron jest al dente, cztery do pięciu więcej minut dłużej. Po zakończeniu odstawić ćwierć szklanki wody z makaronu, a następnie odcedzić makaron i rukolę w durszlaku.
Użyj drewnianej łyżki i przesuń cukinię na bok patelni.
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki, dobrze wymieszać i gotować, aż pachnące, o 15 sekund.
Dodać pomidory i wymieszać z plasterkami cukinii. Gotuj, aż pomidory będą miękkie, ale nie zapadną się, około minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj makaron i rukolę na patelni, wraz z wodą makaronu. Gotować, często mieszając, aż płyn się zmniejszy, a makaron jest pokryty sosem.
Smak soli i pieprzu, i dostosować w razie potrzeby. Podzielić mieszaninę makaronu między cztery talerze.
Posypać startym parmezanem i podawać.