majonez
Majonez trwa około 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 9 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 1 g tłuszczu i łącznie 25 kalorii. Za 9 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 70 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań w bardzo przystępnej cenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką cukier, ocet winny, wyciśnięty sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 8%, to danie jest bardzo złe (ale wciąż da się je naprawić). Podobne przepisy obejmują majonez, majonez i majonez z rzeżuchy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W szklanej misce wymieszaj żółtko i suche składniki.
Połącz sok z cytryny i ocet w osobnej misce, a następnie dokładnie wymieszaj połowę z masą żółtkową. Zacznij energicznie ubijać, następnie dodawaj po kilka kropli oleju, aż płyn zacznie gęstnieć i nieco rozjaśnić się (co oznacza, że masz na dłoniach emulsję). Po osiągnięciu tego punktu możesz trochę rozluźnić ramię (ale tylko trochę) i zwiększyć przepływ oleju do stałego (aczkolwiek cienkiego) strumienia. Po dodaniu połowy oleju dodać resztę soku z cytryny.
Kontynuuj ubijanie, aż cały olej zostanie wchłonięty. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 1 do 2 godzin, a następnie przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.