Tort Malinowo Orzechowy
Tort malinowo-orzechowy może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,4 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 38 g tłuszczu i łącznie 536 kalorii. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka wody, cukru, zmielonych orzechów włoskich i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują tort malinowo-orzechowy, tort malinowo-orzechowy i tort malinowo-orzechowy.
Instrukcje
W misce utrzeć masło z cukrem.
Dodaj jajko; Dobrze wymieszać.
Dodaj mąkę; mieszaj, aż się zmiksuje. Wymieszaj orzechy włoskie. Naciśnij na spód i 1-1/2 cala. po bokach natłuszczonego 9-calowego. forma do pieczenia. Schłodzić przez 1 godzinę.
Rozłóż 1/4 szklanki konfitury na cieście. W misce ubić jajka z brązowym cukrem na jasną i puszystą masę.
Połącz kokos, orzechy włoskie, mąkę i proszek do pieczenia; wmieszać do masy jajecznej.
Piec w temperaturze 350° przez 1 godzinę. Fajny; zdejmij boki patelni. Pozostałe konfitury rozrzedzić wodą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na tort. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.