Penne z udami kurczaka
Penne z udami kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 684 kalorie. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Idź do sklepu i odebrać sól i pieprz, bazylia, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone udka z kurczaka ze skórą kurczaka Gremolata, Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio"), oraz Udka Z Kurczaka Sojowego.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Udka kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Brązowe uda kurczaka szybko po obu stronach, aż do złotego koloru, około 2 minut na stronę.
Wyjąć na oddzielną płytkę.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu / oleju.
Dodać cebulę i czosnek do patelni i mieszać wokół gotować, o 2 do 3 protokół.
Wlać sosem marinara i wymieszać do ogrzania.
Do sosu dodać udka z kurczaka. Przykryć i umieścić patelnię w piekarniku na 1 1/2 godziny. (Można również gotować na wolnym ogniu na płycie kuchennej na najniższym możliwym ogniu.) Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Służyć 1 udo kurczaka z sosem na makaron, dodając więcej marinara w razie potrzeby.
Posypać parmezanem i podawać. (Dla mniejszych dzieci, można wyciąć mięso z kości dla nich. Kurczak jest bardzo delikatny!)