Penne z sosem potrójnie pomidorowym
Penne z sosem potrójnie pomidorowym to Wegetariańskie danie główne. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 317 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio"), Penne w pikantnym sosie pomidorowym (Penne all ' Arrabbiata), oraz Penne z kiełbasą i sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i smażyć przez 4 protokół lub do miękkości.
Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Dodaj suszone pomidory, cukier, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, pomidory śliwkowe i pomidory pokrojone w kostkę. Zmniejszyć ogień do medium i gotować przez 20 minut lub aż płyn prawie odparuje, często mieszając.
Podczas gdy mieszanka pomidorowa gotuje, przygotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić; powrót makaron na patelnię. Wymieszać mieszankę pomidorową, ser i pietruszkę.
W razie potrzeby udekoruj świeżo zmielonym czarnym pieprzem i gałązkami bazylii.