Penne z Radicchio, szpinakiem i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z Radicchio, szpinakiem i bekonem. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 583 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, paprykę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Penne ze szparagami, szpinakiem i boczkiem, Pieczone Penne ze szpinakiem, pieczoną papryką i boczkiem, oraz Gorgonzola Radicchio Penne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Odciąć górę 1/2 cala głowy czosnku, odsłaniając goździki.
Włożyć główkę czosnku, pokroić bok do góry, na arkuszu folii i skropić 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek. Zawiń czosnek w folię. Smażyć, aż czosnek będzie miękki, o 40 protokół.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Wycisnąć czosnek do małej miseczki.
Gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając. Tymczasem, gotować paski boczku i posiekaną cebulę w dużej patelni na średnim ogniu, aż złoty kolor, mieszając od czasu do czasu, o 12 protokół.
Dodaj bulion z kurczaka, pozostałe 5 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i prażony czosnek. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj radicchio, szpinak, i bazylia i mieszać do połączenia. Dusić tylko do czasu, aż radicchio i szpinak zwiędną, o 1 minutę.
Odcedzić makaron i wrócić do tego samego garnka.
Do makaronu dodać mieszankę radicchio-szpinak.
Dodaj 1 szklankę startego parmezanu i pokruszonego czerwonego pieprzu; wrzucić do herbu. Doprawić makaron do smaku solą i pieprzem i podawać, podając dodatkowo parmezan.