Penne z prażonymi szparagami i masłem balsamicznym
Penne z prażonymi szparagami i masłem balsamicznym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 741 kalorii, 21g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Mieszanka penne, ocet balsamiczny, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj Penne z prażonymi szparagami i masłem balsamicznym, Penne z prażonymi szparagami i masłem balsamicznym, oraz Penne z prażonymi szparagami i masłem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zatrzaśnij twarde końce szparagów i wyrzuć je.
Wyciąć włócznie na 1-calowe kawałki.
Szparagi wyłożyć na blachę do pieczenia i wymieszać z oliwą i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Pieczeń do miękkości, o 10 protokół.
W międzyczasie umieść ocet w małym rondlu. Dusić, aż 3 łyżki pozostają. Wymieszać z brązowym cukrem i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Gotować penne w dużym garnku z wrzącej, osolonej wody, aż tylko zrobić, o 13 protokół.
Odcedzić makaron i wymieszać z masłem, octem, szparagami, parmezanem, a pozostałe 1 3/4 łyżeczki soli.
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Odmiany: Penne z prażonymi brokułami i masłem balsamicznym: gdy szparagi nie są w sezonie, pokrój 1 funt brokułów na małe włóczki do pieczenia. Wrzucić je z 2 łyżkami oleju i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i pieczemy przez około 15 minut. Kontynuuj krok
Penne z prażonymi warzywami, prażonymi orzechami i masłem balsamicznym: Wrzuć 1/3 szklanki prażonych orzechów piniowych, orzechów laskowych lub włoskich na koniec ze szparagami lub brokułami.
Rekomendacja win: ocet balsamiczny, parmezan, a zwłaszcza szparagi najlepiej podawać z winem o dużej kwasowości. Poszukaj Sancerre z Doliny Loary we Francji (z winogron sauvignon blanc) lub sauvignon blanc z Włoch.