Penne Z Pesto Czosnkowym
Penne z Pesto czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Ten przepis służy 4. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 160 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka liści bazylii, orzechów pinii, makaronu penne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Penne Z Pesto Czosnkowym, Toskańskie Pesto w sosie Penne z chrupiącą kapustą z czosnkiem i pieczonym pomidorem Crostini, oraz Penne z pesto z grochu.
Instrukcje
W małym rondlu połącz wywar z ząbkami czosnku. Gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut, lub aż czosnek będzie miękki. Alternatywnie, kuchenka mikrofalowa na wysoki przez 5 minut w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski.
Dodać bazylii do miski robota kuchennego; posiekać dobrze. Wymieszać w mieszaninie magazynowej.
Dodać parmezan i orzeszki piniowe; drobno posiekać. Pesto można przechowywać w szczelnym pojemniku do 24 godzin.
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą aż do al dente.
Dobrze odcedzić i wrócić do garnka. Wymieszać pesto do pokrycia makaronu. Wrzucić z pomidorami.