Penne z indykiem, rukolą i suszonym na słońcu pomidorem Vinaigrette
Penne z indykiem, rukolą i suszonym na słońcu winegretem pomidorowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 511 kalorii, 33g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.62 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz rukolę, ocet balsamiczny, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Kanapka z kurczakiem z rukolą i suszonymi pomidorami Vinaigrette, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles.
Instrukcje
W blenderze połącz suszone na słońcu pomidory, czosnek, ocet, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Zmiksować, aż utworzy się pasta. Po uruchomieniu maszyny dodaj 1/3 szklanki oleju w cienkim strumieniu.
Indyka posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu. Gotować indyka, w dwóch partiach, jeśli to konieczne, aż tylko gotowane przez, o 3 protokół. Nie przegotować.
Przełożyć indyka do dużej miski i dodać rukolę.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować penne aż tylko zrobić, o 13 protokół.
Odcedzić, wymieszać z indykiem i rukolą oraz pomidorem vinaigrette i podawać na ciepło.
Rekomendacja wina: owocowa czerwień uzupełni ostrość rukoli. Spróbuj Beaujolais-Villages z Francji lub dolcetto z Włoch. W obu przypadkach przed podaniem lekko schłodzić wino.