Penne w sosie migdałowym
Penne w Sosie Migdałowym wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 3,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1245 kalorii, 90 g białka i 68 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Udaj się do sklepu i kup drobny groszek, parmezan, gęstą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 86%, co jest wynikiem doskonałym. Penne w sosie migdałowym, Penne z sosem pomidorowym i słodką papryką (Penne Saporite „Il Frantoio”) i Penne w pikantnym sosie pomidorowym (Penne all'arrabbiata) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale wciąż twardy, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Odcedź i zachowaj około 1 szklanki wody z makaronu.
W blenderze wymieszaj migdały, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i czosnek. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać mieszaninę do dużej patelni i ustawić ogień na średni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, około 3 do 4 minut.
Dodać kurczaka, groszek, śmietanę i skórkę z cytryny. Gotuj, często mieszając, aż kurczak się podgrzeje, około 4 minut (mieszanka będzie gęsta). Doprawić solą i pieprzem, do smaku
Ugotowany makaron włóż do miski i dodaj 1/2 szklanki parmezanu. Wymieszaj, aż makaron będzie pokryty.
Dodaj mieszankę z kurczakiem, pozostały ser i bazylię. Wymieszaj składniki, dodając w razie potrzeby wodę z makaronu, aby rozluźnić sos. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj.