Gruszka, jabłko i pigwa Crostata może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 310 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, wanilię, jędrne dojrzałe gruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Crostata ze świeżych jabłek i gruszek, Jabłko, gruszka i pigwa Galette, oraz Jabłko, gruszka i pigwa Brown Betty dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Obrać, ćwiartkę i rdzeń gruszek, jabłek i pigwy, a następnie pokroić na 1-calowe kawałki. Wrzuć owoce z cukrem, sokiem z cytryny, imbirem, laską cynamonu, goździkami i 1 łyżką cydru jabłkowego w misce.
Przenieś do dużej płytkiej patelni do pieczenia (17 przez 12 cali)i piecz, mieszając raz lub dwa razy, aż owoce będą bardzo miękkie i karmelizowane, 1 do 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Wyjąć z piekarnika i dodać pozostałą łyżkę cydru jabłkowego, zeskrobując karmelizowane soki z dna patelni do pieczenia. Wyrzucić kij cynamonu i goździki. Schłodzić w patelni na stojaku, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Jabłecznik
Goździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
1
W dużej misce wymieszać mąkę, sól i 2 łyżki cukru. Zmiksuj masło opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z grudkami masła o wielkości grochu.
Skropić równomiernie 6 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Wyciśnij małą garść: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem do ciasta, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując), aż się połączysz. (Nie przepracować mieszaniny, lub ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ciasto
4
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 6 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać całe ciasto razem ze skrobakiem i wcisnąć w kulkę, a następnie spłaszczyć na dysku. Schłodzić ciasto, zawinięte szczelnie w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
5
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do 14-calowej rundy, a następnie włóż do patelni (nie przycinaj).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
Forma Tarta
1
Umieść dużą blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Ubij razem masło i cukry w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż blady i puszysty, o 2 protokół.
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić wanilią. Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mąkę i szczyptę soli i wymieszaj, aż się połączysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sól
4
Rozprowadzić równomiernie w skorupie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do Ciast
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Pieczone owoce rozsypać sokami nad nadzieniem. Brzeg ciasta złożyć nad nadzieniem, aby częściowo przykryć (środek nie będzie przykryty). Pleść ciasto w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Owoce
2
Brzeg ciasta lekko posmarować jajkiem i posypać pozostałą łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Jajko
3
Piec na rozgrzanej blachy do pieczenia, aż nadzienie jest nadmuchane i ustawić i ciasto jest złoty brąz, 50 do 60 minut. Ostudzić do ogrzania, około 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
4
Zdjąć bok patelni i wsunąć crostatę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
1
* Skorupkę ciasta można schłodzić do 1 dnia.* Owoce można prażyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Crostatę można piec 6 godzin wcześniej i przechowywać (na patelni) w temperaturze pokojowej. Podgrzać w razie potrzeby.