Gruszka, jabłko i pigwa Crostata

Gruszka, jabłko i pigwa Crostata
Gruszka, jabłko i pigwa Crostata może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 310 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, wanilię, jędrne dojrzałe gruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Crostata ze świeżych jabłek i gruszek, Jabłko, gruszka i pigwa Galette, oraz Jabłko, gruszka i pigwa Brown Betty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Obrać, ćwiartkę i rdzeń gruszek, jabłek i pigwy, a następnie pokroić na 1-calowe kawałki. Wrzuć owoce z cukrem, sokiem z cytryny, imbirem, laską cynamonu, goździkami i 1 łyżką cydru jabłkowego w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
JabłecznikJabłecznik
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
GoździkiGoździki
ImbirImbir
PigwaPigwa
OwoceOwoce
GruszkaGruszka
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przenieś do dużej płytkiej patelni do pieczenia (17 przez 12 cali)i piecz, mieszając raz lub dwa razy, aż owoce będą bardzo miękkie i karmelizowane, 1 do 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Wyjąć z piekarnika i dodać pozostałą łyżkę cydru jabłkowego, zeskrobując karmelizowane soki z dna patelni do pieczenia. Wyrzucić kij cynamonu i goździki. Schłodzić w patelni na stojaku, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
JabłecznikJabłecznik
GoździkiGoździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
W dużej misce wymieszać mąkę, sól i 2 łyżki cukru. Zmiksuj masło opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Skropić równomiernie 6 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem do ciasta, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując), aż się połączysz. (Nie przepracować mieszaniny, lub ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 6 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać całe ciasto razem ze skrobakiem i wcisnąć w kulkę, a następnie spłaszczyć na dysku. Schłodzić ciasto, zawinięte szczelnie w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do 14-calowej rundy, a następnie włóż do patelni (nie przycinaj).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma TartaForma Tarta
1
Umieść dużą blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij razem masło i cukry w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż blady i puszysty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić wanilią. Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mąkę i szczyptę soli i wymieszaj, aż się połączysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
4
Rozprowadzić równomiernie w skorupie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Pieczone owoce rozsypać sokami nad nadzieniem. Brzeg ciasta złożyć nad nadzieniem, aby częściowo przykryć (środek nie będzie przykryty). Pleść ciasto w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
OwoceOwoce
2
Brzeg ciasta lekko posmarować jajkiem i posypać pozostałą łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
3
Piec na rozgrzanej blachy do pieczenia, aż nadzienie jest nadmuchane i ustawić i ciasto jest złoty brąz, 50 do 60 minut. Ostudzić do ogrzania, około 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Zdjąć bok patelni i wsunąć crostatę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
1
* Skorupkę ciasta można schłodzić do 1 dnia.* Owoce można prażyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Crostatę można piec 6 godzin wcześniej i przechowywać (na patelni) w temperaturze pokojowej. Podgrzać w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn