Peklowana wołowina z kapustą
Przepis peklowana wołowina i kapusta są gotowe w około 12 godzin i 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 8. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 33g białka, oraz 18g tłuszczu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla dzień św. Patryka. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka majeranku, mostek, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Peklowana Wołowina Z Kapustą, Peklowana wołowina z kapustą, oraz Peklowana wołowina z kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz wszystkie składniki solanki, z wyjątkiem mostka, w dużej niereaktywnej misce.
Dodać mostek (być może trzeba go pokroić na 2 kawałki) i wcierać mieszankę przypraw do mięsa.
Wlać zimną wodę, aż mięso będzie pokryte. Ciężar mostek dół z małą płytką tak, że jest całkowicie zanurzony; przykryć i przechowywać w lodówce. Mięso może być solone przez noc lub tak długo, jak 10 dni. Im dłużej solenie tym bardziej marynowane mięso.
Rozgrzać piekarnik do 300 stopni F.
Rozgrzać duży garnek lub piec holenderski na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę, marchew, seler, czosnek, majeranek, i liście laurowe i gotować, aż zacznie mięknąć, o 10 protokół.
Wyjąć mięso z solanki i dobrze je opłukać. Ustaw mięso na wierzchu warzyw i dodaj wodę, aby po prostu przykryć mięso. Doprowadzić do wrzenia odtłuszczając każdą pianę, która się wynurza. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, umieścić pokrywkę na garnku i gotować przez 15 minut.
Dodać kawałki kapusty, przykryć i włożyć do piekarnika; gotować przez 3 godziny.
Wyjąć mięso, przykryć folią i odstawić na 20 minut.
Odetnij tłuszcz z peklowanej wołowiny, pokrój mięso na ziarno i podawaj w płytkich miseczkach z kapustą, płynem do gotowania i warzywami korzeniowymi Herbed.
2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
2 łyżki niesolonego masła
1 funt młodych ziemniaków, szorowanych
1 funt marchewki, przycięte i szorowane
1 funt młodej rzepy, przycięte i szorowane
1 funt pasternaku dla niemowląt, przycięty i szorowany
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
1/2 funta masła niesolonego, zmiękczonego
1/2 szklanki mieszane posiekane świeże zioła jak tymianek, mięta, szczypiorek, pietruszka, lub trybula
Sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz
Oliwę z oliwek i masło włożyć do dużego garnka na średnim ogniu.
Dodać warzywa i wrzucić do herbu je dobrze z tłuszczem; doprawić solą i pieprzem.
Dodać 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć garnek, i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
W międzyczasie dodać masło ziołowe, łącząc miękkie masło i zioła razem; doprawić solą i pieprzem.
Aby służyć, rozłożyć trochę masła ziołowego na dnie miski.
Dodać gorące warzywa i dot z więcej masła ziołowego. Zwilżyć płynem do gotowania i podawać.