Peep Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta Peep. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz sól, cukier szlifierski, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bo Peep Pie, Mikrofalówka Peep S ' mores, oraz Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 9-na-13-calowy patelnia ciasto plus 1-quart i 2 1/2-quart żaroodporne miski. Zrobić obie mieszanki ciasta; podzielić ciasto między patelni i miski.
Piec w 350 stopni F, aż wykałaczka wyjdzie czysty, o 35 minut na patelni i małej misce, i 50 minut na dużej misce.
Niech ciasto ostygnie 15 minut w patelni i miski, a następnie unmold na stojakach do całkowitego ostygnięcia. Trim płaskie boki ciasta miski z ząbkowanym nożem, aby poziom. Używając noża szefa kuchni, odetnij 4 rogi prostokątnego ciasta, jak pokazano na rysunku; odłóż 3 Trójkąty ciasta na ogon i dziób.
Umieść płaski tort na desce do ciasta lub talerzu; użyj wykałaczek, aby przymocować 2 Trójkąty do ciasta na krótkim końcu ogona. Umieść dużą miskę na płaskim cieście, jak pokazano, a następnie top z małym ciastem miski; włóż szaszłyk przez ciasta, aby zabezpieczyć. Trim kolejny Trójkąt ciasto, aby dziób; dołączyć do małej miski ciasto z wykałaczkami.
W rondlu podgrzać cukier ze śmietaną z kamienia nazębnego, solą i 2/3 szklanki wody, mieszając, aż się rozpuści. Białka ubić mikserem do uzyskania piany. Powoli ubijaj w gorącej mieszance cukru, a następnie zwiększaj prędkość miksera i ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty, około 7 minut. Ubić ekstrakty waniliowe i migdałowe oraz barwniki spożywcze.
Przykryj ciasto grubą warstwą żółtego lukru, używając lukru, aby wyrzeźbić zaokrąglony kształt pisklęcia. Z krawędzią przesuniętej szpatułki użyj lukru, aby wydłużyć dziób i ogon.
Ciasto zalać żółtym cukrem szlifierskim. Przechowywać w lodówce, odkryte, 15 minut. Naciśnij krążki czekolady do lukier dla oczu.
Usuń szaszłyk i wykałaczki, jak pokroić ciasto.