Pasztet Z Czerwonej Soczewicy

Pasztet Z Czerwonej Soczewicy
Pasztet z czerwonej soczewicy to wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Pasztet Z Czerwonej Soczewicy, oraz Pasztet Z Soczewicy.

Instrukcje

1
W rondlu 3-quart na dużym ogniu, połączyć soczewicę z 4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić i wyrzucić pianę i dodać liść laurowy. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 30 protokół; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Podczas gdy soczewica gotować, w małej patelni saute na średnim ogniu, ogrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę i orzeszki piniowe i gotować, aż cebula zmięknie i orzeszki piniowe zaczynają kolor, o 5 do 7 protokół. Wymieszać w czosnku, pasta pomidorowa, kolendra, kminek, kminek, cayenne, i sól. Nadal gotować przez 5 minut. Wymieszać sok z cytryny, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia.
5
W maszynce, dodać soczewicę i mieszankę cebuli i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Przełożyć do miski i podawać od razu. Mogą być przykryte, schłodzone i podawane na zimno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Podawać z tostami pita lub crudite.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur
Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur
Château Jalousie Beaulieu to doskonałe wino o eleganckim nosie, naznaczone czerwonymi owocami i przyprawami. Podniebienie ma mięsistą konsystencję i drobne taniny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn