Pastitsio marokańskie z jagnięciną i fetą

Pastitsio marokańskie z jagnięciną i fetą
Pastitsio marokańskie z jagnięciną i fetą wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 24g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.0 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 111 fanów. Mieszanka mielonego kminku, ras-el-hanout, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Marokańskie przyprawione hamburgery jagnięce z morelowo-pieprzowym Chutney + pistacjowe Pesto Feta, Marokańskie Hamburgery Z Jagnięciną, oraz Marokańska przyprawiona jagnięcina lub kurczak.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodać jagnięcinę; gotować do brązowego, łamanie na małe kawałki, o 8 protokół. Pomidory wymieszać z sokiem, miętą, ras-el-hanout, pastą pomidorową, 2 1/2 łyżeczki kminku i cynamonem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jagnięcina jest gęsta, często mieszając, 15 do 18 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ras El HanoutRas El Hanout
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CynamonCynamon
KminekKminek
JagnięcinaJagnięcina
MiętaMięta
4
W międzyczasie przynieś 2 szklanki mleka na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło. Roztopić 6 łyżek masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać mąkę, ubijać na gładką masę. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; gotuj, aż zasmażka będzie blado złocista, często ubijając, 3 do 4 minut. Stopniowo dodawać ciepłe mleko do zasmażki, ubijając, aż sos będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
W średniej misce ubić 1 szklankę mleka i 3 żółtka; ubić do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Ubijamy fetę i 1/2 łyżeczki kminku. Doprowadzić sos do wrzenia, ubijając często. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, tłuczenie z masher ziemniaków do rozbicia sera, o 5 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Przewijanie na małym ogniu, często ubijanie, przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SerSer
ZiemniakZiemniak
KminekKminek
SOSSOS
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło Głębokie 14-cup baking dish. Gotować makaron w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
10
Odcedzić makaron; powrócić do tego samego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Wymieszać 2 łyżki masła do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MakaronyMakarony
12
Dodać białka i 1/4 szklanki parmezanu; wymieszać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
ParmezanParmezan
13
Rozprowadzić 4 szklanki makaronu w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
MakaronyMakarony
14
Rozprowadzić mieszankę jagnięcą. Top z pozostałym makaronem. Łyżka sosu nad; posypać 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
SOSSOS
MakaronyMakarony
JagnięcinaJagnięcina
15
Umieść naczynie na obramowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
16
Piec pastitsio aż do ogrzania przez, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Odstawić 5 do 10 minut.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Magazyn