Pastitsio marokańskie z jagnięciną i fetą
Pastitsio marokańskie z jagnięciną i fetą wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 24g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.0 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 111 fanów. Mieszanka mielonego kminku, ras-el-hanout, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Marokańskie przyprawione hamburgery jagnięce z morelowo-pieprzowym Chutney + pistacjowe Pesto Feta, Marokańskie Hamburgery Z Jagnięciną, oraz Marokańska przyprawiona jagnięcina lub kurczak.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać jagnięcinę; gotować do brązowego, łamanie na małe kawałki, o 8 protokół. Pomidory wymieszać z sokiem, miętą, ras-el-hanout, pastą pomidorową, 2 1/2 łyżeczki kminku i cynamonem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jagnięcina jest gęsta, często mieszając, 15 do 18 minut. Doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie przynieś 2 szklanki mleka na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło. Roztopić 6 łyżek masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę, ubijać na gładką masę. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; gotuj, aż zasmażka będzie blado złocista, często ubijając, 3 do 4 minut. Stopniowo dodawać ciepłe mleko do zasmażki, ubijając, aż sos będzie gładki.
W średniej misce ubić 1 szklankę mleka i 3 żółtka; ubić do sosu.
Ubijamy fetę i 1/2 łyżeczki kminku. Doprowadzić sos do wrzenia, ubijając często. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, tłuczenie z masher ziemniaków do rozbicia sera, o 5 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Przewijanie na małym ogniu, często ubijanie, przed użyciem.
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło Głębokie 14-cup baking dish. Gotować makaron w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić makaron; powrócić do tego samego garnka.
Wymieszać 2 łyżki masła do makaronu.
Dodać białka i 1/4 szklanki parmezanu; wymieszać, aby zmiksować.
Rozprowadzić 4 szklanki makaronu w naczyniu.
Rozprowadzić mieszankę jagnięcą. Top z pozostałym makaronem. Łyżka sosu nad; posypać 1/4 szklanki parmezanu.
Umieść naczynie na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec pastitsio aż do ogrzania przez, o 40 protokół.