Pastina D ' Ambrodo
Pastina D ' Ambrodo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 7. Za 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 38g białka, oraz 25g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści laurowych, kurczaka, paluszków marchwi i łodyg selera. Z łyżką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Pastina Z Jajkiem, Zupa Warzywna Z Pastiną, oraz Pastina z groszkiem i marchewką.
Instrukcje
Dokładnie opłucz i osusz kurczaka. W dużym rozgrzanym garnku do zupy umieść cebulę, seler, marchewkę i liście laurowe.
Dodaj całego kurczaka do garnka i zalej wystarczającą ilością zimnej wody, aby przykryć prawie całego kurczaka.
Dodaj pomidory. Doprowadź garnek do wrzenia. Gdy garnek jest w pełni zagotowany, zmniejsz ogień do niskiego poziomu.
Usuń szumowinę bulionu, gdy tworzy się na wierzchu kadzi. Gotuj na wolnym ogniu przez kilka godzin.
Zagotuj duży garnek osolonej wody, dodaj pastinę i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Wyjmij kurczaka z bulionu i odstaw na bok.
Umieść sitko na dużej misce do serwowania i przecedź bulion z kurczaka. Odcedź pastinę dobrze, przed dodaniem do miski z bulionem.
Podawaj natychmiast, w razie potrzeby posyp startym parmezanem.