Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca
Need a pescatariańskie danie główne? Pasta Puttanesca może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać anchois, pieprz, oliwki kalamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Pastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu kurwy}, Pasta Puttanesca, oraz Pasta Puttanesca są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać 2 łyżki oleju do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać czosnek; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodaj anchois; zacieru na patelni do postaci pasty. Pomidory wymieszać i kolejne 4 składniki (przez pieprz); gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
PomidorPomidor
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Doprowadzić 6 quarts wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Dodaj makaron; gotować 8 minut lub aż prawie al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
7
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodaj makaron i zarezerwowaną wodę z makaronu do mieszanki pomidorowej; zwiększ temperaturę do średniej-wysokiej. Gotować 5 minut lub aż makaron jest al dente, rzucając połączyć. Łyżka 1 1/2 szklanki makaronu do każdej z 4 misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PomidorPomidor
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Każdą porcję skropić 3/4 łyżeczki oleju, posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn