Parmezan tuiles z sałatką pomidorową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj parmezanu tuiles z sałatką pomidorową. Jedna porcja zawiera 9 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. Jeśli masz ser parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Parmezan Polenta steki z sałatką pomidorowo-kukurydzianą i Cri, Pokrojona w plasterki Sałatka z pomidorów i awokado z bazylią i ogolonym parmezanem, oraz Sałatka z masłem z parmezanem i migdałami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 i wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. W średniej misce połącz ser Parmigiano-Reggiano z masłem, mąką i obfitą szczyptą pieprzu i zmiksuj składniki, aż powstanie ciasto. Uformuj ciasto na 4-calowy kłodę.
Pokrój dziennik na 12 równych plasterków i ułóż plasterki na blasze do pieczenia. Używając palców, naciśnij plastry na 1 1/2-calowe rundy.
Piec tuiles na najniższym stojaku w piekarniku przez około 7 minut, obracając patelnię w połowie pieczenia, aż tuiles będą złociste i skwierczące.
Niech tuile ostygną całkowicie, a następnie przenieść je na papierowy talerz i osuszyć nadmiar tłuszczu.
W małej misce wrzucić pomidory ze szczypiorkiem, estragonem i oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Łyżka sałatki nad tuiles i podawać od razu.