Parmezan i papryka Grissini
Parmezan i papryka Grissini może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciepłej wody, białka jaja, drożdży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sól i pieprz Grissini, Pieczenie chleba: rumiane masło i parmezan Grissini, oraz Chleb Z Papryką Pęknięty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 3/4 szklanki mąki i soli do mieszaniny drożdży; mieszać do miękkiego ciasta formy. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozwal ciasto. Przykryj i pozostaw 5 minut. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; zwiń w prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Połączyć 1 łyżeczkę wody i białka jajka, mieszając trzepaczką; równomiernie wymieszać ciasto.
Ciasto posypać serem i pieprzem. Lekko pokryć ciasto sprayem do gotowania; przykryć folią. Delikatnie wciśnij dodatki do ciasta; usuń folię.
Posypać każdy z 2 blach do pieczenia z 1 łyżeczką mąki kukurydzianej.
Przeciąć ciasto na pół wzdłuż, tworząc 2 prostokąty (12 x 4 cale).
Wytnij każdy z prostokątów w poprzek na 12 (1-calowe) paski.
Pracując z 1 paskiem na raz (przykryj pozostałe paski, aby zapobiec wyschnięciu), delikatnie zwiń każdy pasek w kłódkę. Trzymając końce kłody między palcem wskazującym a kciukiem każdej ręki, delikatnie pociągnij kłódkę do 14-calowej liny, lekko potrząsając nią w górę iw dół podczas ciągnięcia. (Można również zwijać każdy pasek w 14-calową linę na lekko posypanej mąką powierzchni.)
Umieść linę na przygotowanej patelni, zakrzywiając się w szereg kształtów, aby Lina pasowała do patelni.
Powtórz procedurę z pozostałymi paskami, umieszczając po 12 na każdej patelni. Lekko pokryć liny sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 20 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryć ciasto; piec w 450 przez 6 minut z 1 patelni na Dolnym stojaku i 1 patelni na drugim stojaku od góry. Obracać Patelnie; piec dodatkowe 6 minut lub aż złoty kolor.
Wyjąć paluszki chlebowe z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.