Papryka faszerowana prosem i wołowiną
Need a danie główne bezglutenowe? Proso i papryka nadziewana wołowiną może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, wodę, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Papryka Czerwona Faszerowana Prosem, Millet Methi Pulao-Foxtail Millet Pulav z liśćmi kozieradki-proso indyjskie s, oraz Papryka Faszerowana Wołowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia.
Połączyć proso, wodę i bulion warzywny w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, około 15 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż cebula będzie miękka, 8 do 10 protokół.
Dodaj mieloną wołowinę i gotować, aż wołowina będzie krucha i rumiana, 8 do 10 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej, papryka, kminek, pieprz cayenne, i czarny pieprz; wymieszać i dusić do połączenia smaków, o 5 protokół.
Wymieszać ugotowane proso, kolendrę i ser feta do mieszanki mielonej wołowiny. Wymieszać łyżką czerwoną paprykę; umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż papryka będzie lekko miękka, 15 do 20 minut.
Umieść szczyty z powrotem na papryce; piec, aż papryka będzie miękka, 10 do 15 więcej minut.