Pappardelle Z Kukurydzą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pappardelle z kukurydzą. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 583 kalorie, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, makaron pappardelle, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pappardelle z homarem i kukurydzą, Pasticcio di pappardelle al radicchio rosso di Treviso (pieczone Pappardelle z Treviso Radicchio), oraz Pappardelle Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać kukurydzę i gotować, aż lekko miękka, o 3 protokół.
Usuń szczypcami, zachowując wrzącą wodę.
Niech kukurydza lekko ostygnie, a następnie odciąć ziarna.
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pomidory, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotować, aż pomidory zmiękną, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować 1 więcej minut.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
W międzyczasie ugotuj pappardelle w wodzie kukurydzianej zgodnie z zaleceniami etykiety. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania, a następnie odsączyć makaron.
Dodaj bulion z kurczaka i ziarna kukurydzy na patelni i doprowadzić do gotować.
Dodać makaron na patelni; dodać szalotki, parmezan, pozostałe 3 łyżki masła i 1/2 łyżeczki soli. Wrzucić do połączenia, dodając zarezerwowaną wodę do gotowania w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem. Dodać więcej parmezanu i bazylii.
Zdjęcia Antonis Achilleos