Panforte

Panforte
Panforte może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 36 i kosztuje 33 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Mieszanka cukru, naturalnego kakao w proszku, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Panforte, Panforte, oraz Czekoladowy Panforte dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (300 stopni F, jeśli używasz piekarnika konwekcyjnego). Obficie nasmaruj boki kwadratowej patelni do pieczenia o średnicy 8 cali (najlepiej z Pam). U dołu wyłożyć 1 kawałek papieru ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W średniej misce przesiać mąkę, kakao, cynamon, ziele angielskie, goździki i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W dużym rondlu połącz cukier i miód. Gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie się gotować. Gdy mieszanina jest gotowanie, zatrzymać mieszanie i niech gotować, aż termometr Candy rejestruje 238 stopni F do 240 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Przesuń patelnię z ognia i dodaj mieszaninę mąki, orzechy laskowe, migdały i morele. Mieszać aż do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
( 23)( 23)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Pracując szybko, zeskrobaj mieszaninę na przygotowaną patelnię i rozprowadź ją na równą warstwę. Wierzch z pozostałym kawałkiem papieru ryżowego. Używając szpachelki offsetowej, mocno naciśnij papier, aby uzyskać równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Piec przez 28 do 30 minut (21 do 22 minut w przypadku piekarnika konwekcyjnego), aż nadzienie lekko bulgotnie na brzegach. Nadal będzie wyglądać miękko i bardzo mokro, ale ustawi się, gdy ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na noc).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Aby służyć, Uruchom nóż wokół krawędzi patelni i odwróć na deskę do krojenia. Za pomocą dużego noża pokrój panforte na 3 paski i pokrój każdy pasek na 12 równych kawałków. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn