Pan Smażony Stek Z Halibuta Z Jasnozielonym Sosem
Pan smażony stek z halibuta z jasnozielonym sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 16,81 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 854 kalorie, 86g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 63 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wino, steki z halibuta, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Light (er) Steak au poivre z sosem Brandy, Halibut smażony na patelni z sosem Korniszonowym, oraz Grillowany Halibut z zielonym sosem.
Instrukcje
Wypłukać steki z halibuta i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, następnie obsypać mąką.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Steki z halibuta smażyć na maśle przez 4 do 5 minut, aż ładnie się rumią.
Wyjąć z patelni i ogrzać.
Zmniejszyć ogień do średniej, i mieszać wino do patelni, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki przyklejone do dna.
Wymieszać z sokiem z cytryny, a następnie wymieszać ze śmietaną. Gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut lub aż zacznie zgęstnieć. Doprawić natką pietruszki, bazylią i kaparami i mieszać przez kolejną minutę.
Podajemy halibuta z sosem.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.