Paluszki Mozzarella
Paluszki Mozzarella może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Foodnetwork ma 95 fanów. Jeśli masz bułkę tartą, jajka, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Paluszki Mozzarella, Paluszki Mozzarella, oraz Paluszki Mozzarella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średniej misce wymieszać bułkę tartą, 1 szklankę parmezanu i 1 łyżeczkę soli. Zanurz ser w jajkach, aby całkowicie pokryć i pozwól, aby nadmiar jajka kapał z powrotem do miski. Płaszcz ser w mieszaninie okruchów chleba, poklepując przylegać i płaszcz całkowicie.
Ułożyć paluszki serowe na blasze do pieczenia. Powtórz zanurzanie paluszków serowych w mieszaninie jajek i okruchów chleba, aby pokryć po raz drugi. Przykryć i zamrozić do zamrożenia, około 2 godzin i do 2 dni.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, smażyć ser na złoty kolor, około 1 minuty na stronę.
Przełożyć smażony ser na talerze.
Posypać pozostałym serem i podawać z sosem Marinara.
1/2 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
2 małe cebule, drobno posiekane
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łodygi selera drobno posiekanego
2 marchewki obrane i drobno posiekane
1/2 łyżeczki soli morskiej, plus więcej do smaku
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu, plus więcej do smaku
2 (32 uncje) puszki pokruszonych pomidorów
W dużym garnku do zapiekania rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Dodać seler, marchew i 1/2 łyżeczki każdej soli i pieprzu.
Saute aż wszystkie warzywa są miękkie, o 10 protokół.
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 1 godziny.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Doprawić sosem więcej soli i pieprzu, do smaku. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu.)