Paczka-gotowany łosoś z majonezem herby

Paczka-gotowany łosoś z majonezem herby
Jeśli masz mniej więcej 2 godziny do spędzenia w kuchni, łosoś gotowany z majonezem herby może być znakomitym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga łososia, ogórka, octu winnego i ziół. 83 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łosoś gotowany w folii z majonezem herby, Gotowany Łosoś Z Cytrynowym Majonezem, oraz Łosoś gotowany na zimno z majonezem ziołowym.

Instrukcje

1
Filety z łososia muszą być bez skóry i bez kości, więc jeśli nie możesz dostać sprzedawcę ryb, aby to zrobić, będziesz musiał zrobić to sam: aby usunąć kości Szpilki, pociągnij ręką po stronie ciała filetów i użyj pincety lub szczypiec, aby wyciągnąć wszelkie kości, które napotkasz. Następnie, aby usunąć skórę, będziesz potrzebować bardzo ostrego noża, najlepiej noża do filetowania. Weź każdy filet po kolei i umieść stronę skóry w dół na desce z najwęższym końcem skierowanym do ciebie. Wsuń nóż między skórę a ciało od końca ogona i poruszaj nożem, aby poluzować i odciągnąć skórę. Mocno chwyć rozluźnioną skórę ogona i, pracując z dala od siebie, przeciąć wzdłuż długości ryby, przesuwając nóż z boku na bok. Trzymaj ostrze noża tak płasko i blisko skóry, jak to możliwe, aby nie pozostawić żadnego mięsa na skórze. Powtórz z drugim filetem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Weź bardzo duży arkusz bardzo szerokiej folii (folia z indyka działa dobrze) i lekko posmaruj oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Na folię ułożyć filet z łososia, rozsypać pokrojone w plasterki cytryny, koperek i połowę kopru włoskiego i obficie doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Drugi filet z łososia ułożyć na wierzchu. Doprawić i skropić winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Na wierzchu drugi arkusz natłuszczonej folii i złóż brzegi, aby zamknąć łososia w paczce. Spraw, aby paczka była dość luźna, aby było miejsce na parę. Wyłożyć na dużą blachę do pieczenia i gotować przez 1 godz. następnie wyjąć i pozostawić na 10 min w folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Podczas gdy łosoś gotuje, zrobić majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8
Umieścić żółtka i musztardę w średniej misce, dodając szczyptę soli, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Wlej olej do dzbanka, ponieważ będziesz potrzebował kontrolowanego stałego strumienia. Krótko ubij jajka i zacznij mżeć na oleju bardzo powoli, zaczynając od kilku kapieli na raz podczas ciągłego ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Kontynuuj dodawanie oleju. Kiedy majonez zacznie się łączyć, można dodać olej nieco szybciej. Kontynuuj, aż cały olej zostanie dodany. Jeśli majonez w którymś momencie się zsiadnie, można go uratować, rozbijając kolejne żółtko do czystej miski i ubijając zsiadły majonez do świeżego jajka. Kontynuuj to, a następnie dodaj pozostały olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Kiedy twój majonez jest, powoli mieszać w occie i tyle soku z cytryny do smaku dodać więcej, jeśli lubisz to dość cytrynowy. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekanymi ziołami. Przechowywać schłodzone, aż łosoś będzie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
12
Ogórek wymieszać z odrobiną koperku i resztą kopru włoskiego. Gdy łosoś spocznie, rozetnij folię i użyj dwóch plastrów ryby, aby ostrożnie przenieść rybę na długi talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
KoperKoper
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
13
Posypać koperkiem i udekorować policzkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
KoperKoper
14
Podawać z majonezem herby i sałatką ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Magazyn