Półmisek Smażonych Owoców Morza
Półmisek smażonych owoców morza to pescatarian przepis z 60 porcjami. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, sól morską, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Talerz Owoców Morza, Australijski Talerz Owoców Morza, oraz Śródziemnomorski talerz z grillowanymi owocami morza i warzywami.
Instrukcje
Linia 1 blacha do pieczenia z ręcznikiem kuchennym, a drugi z ręcznikami papierowymi.Używając mandoliny z przystawką do wafli, pokrój każdy ziemniak tak cienko, jak to możliwe, obracając go 90 po każdym przejściu, aby stworzyć wzór wafli. Ostrożnie umieścić plastry ziemniaków w misce z zimną wodą.
Przenieś plastry do wyłożonej ręcznikiem blachy do pieczenia i blot dry.In Frytkownica lub duży rondel na średnim ogniu, wlać olej na głębokość 2 cali i podgrzać do 191° na termometrze do głębokiego smażenia.Pracując partiami, smaż plastry ziemniaków, obracając raz, aż będą złote i chrupiące, od 2 do 3 minut. Używając szczypiec, ostrożnie przenieś chipsy ziemniaczane na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia i dopraw solą morską.Obniżyć temperaturę oleju do365. Rozgrzej piekarnik do200. linia 1 blacha do pieczenia z pergaminem i innym papierem towels.In dużą miskę, połączyć mąkę i mąkę kukurydzianą i mieszać widelcem, aż dobrze wymieszane.
Maślankę wlać do szerokiej, płytkiej miseczki. Praca w partiach, pogłębiać dorsza, przegrzebki i krewetki w maślance, a następnie w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar, i umieścić na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.Pracując partiami (nie przepełniać patelni), smażyć dorsza, aż będzie złoty i chrupiący, około 3 minut.
Przełożyć do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i doprawić rybę solą morską, a następnie ogrzać w piekarniku. Powtórz proces z przegrzebkami, smażąc je przez 3 do 4 minut. Na koniec smaż krewetki przez 2 do 3 minut.
Podawać rybę natychmiast z chipsami ziemniaczanymi, sosem tatarskim i klinami cytrynowymi.