Owocowa solanka z indyka Tutti może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 617 kalorii, 59G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18 i kosztuje $2.22 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szałwii, bulionu warzywnego, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Jak Solać indyka, Solanka Z Indyka, oraz Solanka Z Indyka.
Instrukcje
1
Wymieszaj bulion warzywny, kandyzowany imbir, suszone wiśnie, suszone gruszki, suszone jabłka, brązowy cukier, sól koszerną, czarny pieprz, jagody ziela angielskiego, 3 laski cynamonu i 5 liści szałwii razem w dużym garnku, aż brązowy cukier i sól całkowicie rozpuszczą się; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Ziele Angielskie
Laska Cynamonu
Bulion Warzywny
Imbir Kandyzowany
Wiśnie Suszone
Jabłka Suszone
Brązowy Cukier
Gruszki Suszone
Sól
Szałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Wyjmij solankę z ognia, dodaj lodowatą wodę i wymieszaj, aby stopić lód i schłodzić solankę; przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Solanka
Lód
3
Włożyć zamrożonego indyka do solanki i przechowywać w lodówce przez 3 dni. Drugiego dnia solenia indyka obrócić w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Solanka
4
W dniu serwowania (trzeci dzień solenia) Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wyjmij indyka z solanki i umieść na patelni. Solankę należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Solanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Włożyć cebulę, czerwone jabłko, 1 gałązkę rozmarynu, 2 dodatkowe laski cynamonu i 1 liść szałwii do miarki o pojemności 5 filiżanek i napełnić filiżankę wystarczającą ilością wody do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Czerwone Jabłko
Rozmaryn
Cebula
Woda
Szałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Mikrofalówka
7
Umieścić w kuchence mikrofalowej i gotować na dużej mocy, aż gorące, o 5 protokół.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż indyk będzie złoty kolor i soki uruchomić jasne, 4 do 4 1/2 godziny. Natychmiastowy odczyt mięsa termometr włożony do najgrubszej części uda powinien odczytać 165 stopni F (75 stopni C).