Owocowy sos rabarbarowy
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, owocowy sos rabarbarowy może być super bezglutenowym i bezmlecznym przepisem do wypróbowania. Sos ten ma 248 kalorii, 3 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 11 osób i kosztuje 76 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Ten przepis z Taste of Home wymaga ananasa, cukru, rabarbaru i wody. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 33% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Gofry rabarbarowe z sosem rabarbarowym, Ciasto jogurtowo-truskawkowo-rabarbarowe z sosem rumowo-rabarbarowo-truskawkowym i Pieczeń wieprzowa z grilla z owocowym sosem słodko-kwaśnym.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj rabarbar, rodzynki, cukier i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20-22 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki.
Zdjąć z ognia. Dodać ananasa i truskawki.
Podawać na ciepło lub schłodzone z lodami.