Ostrygi Zapiekane
Ostrygi zapiekane wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 63 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 4G białka, oraz 29g tłuszczu. Mieszanka ostryg shucked, masło, maślane okrągłe krakersy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Spróbuj Ostrygi Zapiekane, Ostrygi Zapiekane, oraz Ostrygi Zapiekane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Masło płytkie naczynie do pieczenia.
Połączyć bułkę tartą i okruchy krakersów, wymieszać z roztopionym masłem.
Umieść cienką warstwę mieszaniny okruchów na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Warstw ostrygi na okruchy i posypać solą i pieprzem do smaku.
Na wierzch wlać 2 łyżki płynu do ostryg i 1 łyżkę mleka. Powtórz, a następnie przykryj górną warstwę pozostałą mieszaniną okruchów.
Piec w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 30 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.